ELW is een doeltreffende methode voor persoonlijke ontwikkeling!

Van denken en doen… naar meer voelen!

Emotioneel lichaamswerk maakt je bewust van wat je fysiek ervaart in je lichaam, en de ermee corresponderende emoties en gedachtepatronen. Zo verandert langzamerhand je hele referentiekader. Je gaat meer denken, voelen, handelen en ZIJN vanuit je oorspronkelijkheid. En je kritisch inzicht groeit van waaruit je gaat handelen. Je ontdekt dat jouw acties bepalen hoe je leven er uit zal zien, je neemt zelf verantwoordelijkheid voor de kleur van je toekomst.

Voor wie is ELW?

Emotioneel Lichaamswerk is bedoeld voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen verhogen. Mensen die onderkennen dat de meeste klachten geen ziekten zijn, maar signalen dat lichaam en geest elkaar tegenwerken (zoals een brandend dashboardlampje aangeeft dat er in de motor iets mis is). Noodgedwongen hebben velen onder ons een lange tijd die signalen moeten onderdrukken. Hierdoor hebben we afgeleerd om onze emoties op een natuurlijke manier te uiten. We zwakken gevoelens af en richten ons op de buitenwereld, veelal op “wat mag” of waarmee we “aanvaard worden”.

Bij sommigen is het onderdrukken zo hoog opgelopen dat zij bij het minste heftig reageren zonder dat dit werkelijk opluchting geeft.

Anderen kroppen gevoelens jarenlang op en verliezen hun levenslust. Weer leren luisteren naar, en handelen overeenkomstig de wetten van ons lichaam (lichaam+ denken+ voelen) is één van de belangrijkste doelstellingen van Emotioneel Lichaamswerk.

Hiervoor is een ontwikkeling nodig waarin we leren bewuster te leven en dat is iets anders dan alleen maar kennis vergaren.

Hoe werkt ELW

JE BEWUST WORDEN VAN JE LICHAAM, GEVOEL, EMOTIES, ENERGIE EN LEVENSLUST

Je leert door middel van lichaamsoefeningen en ademtechnieken bewuster te worden van je lichaam. Je krijgt meer binding met je emoties en leert deze op een meer vervullende manier te uiten. Je wordt je bewuster van spanningen en verdrongen emoties. Mogelijk ontdek je dat je iets bent kwijtgeraakt van je levenslust, van je vermogen om te genieten. Je leert te laten zien wat er in je leeft, aan anderen duidelijk te maken waar je staat en wat je bezighoudt. Hierdoor ervaar je weer wie je bent; en dat geeft veel opluchting en blijdschap. Je herontdekt je eigenheid, je laat oude spanningen los en veel fysieke en emotionele klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

KEUZES MAKEN OVER HOE JE JE LEVEN WILT LEVEN
Je ontdekt welke kwaliteiten je hebt en hoe je die inhoudt, hoe je jezelf remt. Je door-ziet en doorvoelt wat “aangeleerd” is, wat je niet langer hoeft te beperken. Je krijgt helderheid in de patronen die je je hebt eigen gemaakt. Hoewel deze fase ook pijnlijk kan zijn, is ze zeer boeiend. Je wordt gestimuleerd om nieuw gedrag te oefenen, om je eigen levenshouding te exploreren. Je schept klaarheid in hoe je je leven concreet gestalte wenst te geven : wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik in dit leven?

HET REALISEREN VAN JE EIGEN LEVENSPAD

Vanuit je herontdekte verlangens geef je, gebruikmakend van je nieuw verworven inzichten, concreet gestalte aan je dagelijks leven. Je volgt steeds meer de stroom van je leven!

 

Meer info over ELW vind je terug op de website van Emotioneel Lichaamswerk