Welkom op de kundalini Yoga lessen

Hieronder vind je alle info over de yogalessen.

Dinsdagochtend: 9u30 tot 11u

Donderdagavond 19u tot 20u30

Hoe inschrijven?

Via deze link Inschrijven

Bijdrage: 1e keer proefles 10€ –

losse les 15 – een 10 beurtenkaart 125€.

rekeningnummer: Be40001488238563

Kundalini Yoga in Bouwel

Droomland heet de straat waar de yogastudio ligt, heel toepasselijk in een residentiële wijk, ingebed tegen een bosrijke wachtduin. Het is ook fijn te merken hoe mensen op deze plek kunnen ontspannen en thuis komen bij zich zelf.

In de yogastudio zijn we met kleine groepen van max 14 personen. Er zijn poefjes en matjes voorzien mocht je zelf nog geen hebben.

Na de yoga kan je nog even bijkomen met een tasje gratis kruidenthee als je daar zin hebt.

Praktisch

Kundalini yoga is een heel efficiënte yogavorm, Het werkt snel en fundamenteel, je voelt en ervaart onmiddellijk het resultaat. Kundalini Yoga is daarom ook bij uitstek de ‘householders’ yoga: voor mensen met een gevuld leven, werken, een gezin hebben, zorg dragen voor anderen, …kortom: het leven zoals het meestal is.
Voor Kundalini Yoga hoef je ook niet bijzonder lenig te zijn, iedereen kan met de lessen mee! De sfeer is uitnodigend en de instructies zijn concreet. Een yoga les duurt ongeveer anderhalf uur en kent een vaste opbouw:
…intunen – yogaset – ontspanning – meditatie – afsluiting

De nadruk ligt op de ervaring. Kenmerkend voor Kundalini Yoga zijn:

  • de dynamische oefeningen,
  • aandacht voor de adem
  • het gebruik van mantra’s
  • Meditatie

De oefeningen helpen je bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en tegelijkertijd deze positief te beïnvloeden.
Op deze manier kom je er zelf al snel achter wat Kundalini Yoga met je doet en wat het voor je kan betekenen.

Kundalini yoga is één van de hoofdtakken van yoga.

Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan, … is een yoga die je moet ervaren !

In plaats van erover te lezen: kom naar een les en “voel” wat het met je doet !

Het is een eenvoudig aan te leren technologie met een enorme potentie om het zenuwstelsel sterker te maken en het kliersysteem optimaal te laten werken. Het maakt je gezonder, meer energiek, meer in staat om van het leven te genieten en te houden van jezelf en van de anderen.  “De kundalini ervaring betekent niet dat je je in een diepe ademloze trance bevindt buiten deze wereld … Ze integreert je dieper in de realiteit van elke dag en geeft je een ruimere visie en maakt je gevoeliger zodat je efficiënter kan handelen.”

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Met een regelmatige beoefening van deze vorm van yoga wordt men zich meer bewust van zijn menszijn; het bewustzijn van je eigen acties en de gevolgen ervan. Vervolgens kan je met het verworven bewustzijn beter communiceren vanuit het hier en nu.
Beoefenaars beschouwen kundalini yoga als een heel krachtige vorm van yoga.
Yogi Bhajan introduceerde de authentieke kundalini yoga in het Westen. Volgens zijn leer brak hij de eeuwenoude code van geheimhouding en ging in het openbaar lesgeven. Yogi Bhajan is geboren in 1929 in India. Zijn spirituele reis begon op zijn 7de jaar en op zijn 16de leeftijd werd hij door zijn leraar erkend als Meester in de Kundalini Yoga.

Wat is het verschil met Kundalini Yoga en andere vormen van Yoga?!
LEES OOK


MEER…