Hieronder getuigenissen van deelnemers die Emotioneel Lichaamswerk (ELW®) gevolgd hebben bij Assayya.

Als behoorlijk cognitief persoon kwam ik 3 jaar geleden voor het eerst bij Erik voor een beginnerscursus ELW. Zeer onwennig, maar wel een nieuwe wereld voor me openend. Een wereld waarin ik vooral leerde niet alles te proberen te begrijpen, maar eerder te leren voelen met mijn lichaam. Afgelopen jaar heb ik dan een nieuwe reeks gestart, waarin ELW gekoppeld werd aan karakterstructuren. En oooohhh wat kwam ik mezelf daar tegen. Heel erg verrijkend! Ons lichaam, ons voelen, kan ons zoveel vertellen over wie we zijn. Dit te leren omarmen en jezelf erkennen is echt het meest krachtige van ELW. Voor mij dus 😉

Tessa De Boer

———————

ELW was voor mij het begin van een boeiende ontdekkingsreis in mezelf.  Ik kwam ermee in contact op het moment dat ik thuiszat met een burn-out.  ELW heeft me geholpen om uit mijn diepe dal van chronische vermoeidheid en voortdurend lichamelijke pijnen te kruipen.

Ik ontdekte in dit traject dat ik quasi 40 jaar geleefd had volgens wat ik dacht dat anderen van mij verwachten! Wie was ik, wat wilde ik, hoe wilde ik mijn leven inrichten, wat waren mijn noden en behoeften?  Onbeantwoorde vragen waar ik gaandeweg meer en meer contact mee leerde maken.

Door dans, expressie, meditatieve ademhaling, oefeningen in verbinding leerde ik steeds meer en beter om te voelen wat er voor mij toe deed (en nog steeds doet).  Ik ervaar(de) de kracht van de kwetsbaarheid en voelde me hoe langer hoe meer weer in mijn kracht komen te staan.

Kortom een traject van confrontatie, zelfreflectie, stilstaan, groei, met als resultaat opnieuw liefde te kunnen voelen voor mezelf.  Trots kunnen zijn op wat ik reeds bereikt heb in het leven, genieten van de kleine dingen van de dag, voelen dat ik als zelfbewuste vrouw eigen keuzes kan en mag maken in verbinding met belangrijke anderen in mijn omgeving.

Wanneer je in je leven de weg even kwijt bent, kan ik je alleen maar aanraden om met ELW als kompas op zoek te gaan naar je eigen landkaart!

Ans O.B

————————-

Sinds ik kennis maakte met Emotioneel Lichaamswerk sta ik veel sterker in mijn schoenen. ik voel de levensenergie door mijn hele wezen stromen. Remmingen zijn weggevallen en ik leg zo veel makkelijker sociale contacten. Ik voel dat er nog groeimogelijkheden zijn en zet mijn proces dus verder. Dank je Assayya.

Sven R.


ELW is voor mij echt thuiskomen!
Terug dichter bij mezelf én bij de ander kunnen,mogen zijn, ZÁAAALIG!!!
Het is een mix van verschillende aspecten die elke keer weer aan bod
komen en allemaal waardevol voor me zijn;
beweging, ademen, delen, leren, grenzen ervaren,aangeven en verleggen,..
Daardoor meer en meer in mijn lijf zakken en er potverdomme van
genieten,
Ja genoten heb ik,van de verbondenheid, steun, mooie muziek, nabijheid,..
ik voelde me na elke avond een beetje meer heel;naast de losgekomen
kwaadheid en tranen, blijer, vrolijker en vrijer?
Moest het dichter bij de deur zijn, nam ik een jaarabonnement!
❤️
Véél succes!
Van harte,
Linda.
———————-

ELW was telkens opnieuw een avond om naar uit te kijken.

Via leuke oefeningen kom je dichter bij je gevoel om ook in het leven de juiste beslissingen via je hart te kunnen nemen.

Er is ruimte en tijd voor ieder van de groep en dit in een mooie locatie.

Veel ELW-plezier toegewenst.

Carine
————————
ELW heeft voor mij een extra dimensie geopend, namelijk dat mijn lichaam me veel te vertellen heeft. Door het werk 2 reeksen ELW ben ik me bewuster van mijn lijf en sta ik meer stil bij wat dit me te vertellen heeft. MAW ik luister meer naar het grootste deel van mijn lichaam en maak een vertaling in mijn hoofd. Dit heeft er voor mij voor gezorgd dat ik veel beter ben leren voelen wat ik fijn vindt, de dingen die ik liever niet doe omdat dit in conflict is met mijn wezen. Het gevolg van ELW is dat ik niet meer zomaar voorbij kan gaan aan het gevoel dat ik ervaar bij bepaalde situatie en zo toch meer mijn waarheid ben beginnen leven.
ELW heeft er bij mij voor gezorgd dat ik meer het pad van voelen ipv van denken ben opgegaan.
Bedankt voor het mooie werk Erik.
Sven B.
————————
Ik heb nog maar een aantal lessen meegedaan, welke ik wel super vond en hoop nog te kunnen doen.
In een sfeer die rust en vertrouwen uitstraalt, hetgeen wel belangrijk is in zo een lessen.  Je leert wat dieper op dingen in te gaan en te delen met anderen, hetgeen ik in mijn dagelijkse leven al is mis. Het helpt dingen meer los  te laten, te relativeren. Iedereen heeft wel is iets. Je legt je emotioneler wat meer bloot zonder schrik te hebben voor reacties. De oefeningen leren ook meer innerlijke blokkades op te heffen. De weerstand die ik had tegen lichamelijk contact , daalde na verschillende oefeningen en deed mijn stress niveau dalen.
Je leert jezelf ook gewoon meer te laten gaan….jezelf echt uiten enzo jezelf beter te leren kennen.
Kortom, lessen waar je met een goed gevoel naar buiten komt en ook in je gewone dagelijkse leven iets aan hebt
Heidi E.
———————–

Enkele jaren geleden heb ik emotioneel lichaamswerk gevolgd bij Erik Habraken. Emoties die jarenlang onderdrukt waren, mochten nu naar de oppervlakte komen in een veilige en mooie groep. Terug bewust mogen zijn en leren luisteren naar ons eigen lichaam, dat zoveel te vertellen heeft. Het is een boeiende, leerrijke ervaring geweest voor mij en zeker een aanrader als je bewuster verder door het leven wil gaan.

Heel enthousiast ging ik thuis verder met de begeleide oefeningen die op cd staan en die we samen gedaan hadden, zodat ik dit thuis ook verder kan zetten. Ik ben ontzettend blij dat ik deze basisopleiding gevolgd heb. Het heeft heel wat in beweging gezet op een positieve manier, wat ik zeker kan aanbevelen. Go for it  ?

Leen D’Heldt

———————————-

Een vriendin vroeg of ik samen met haar een cursus ELW  wilde volgen. Ik kende het niet maar het leek me zeker interessant. Iets om jezelf beter te leren kennen en inzichten te krijgen over je verleden.

Ik had zoals iedereen een hele rugzak vanuit het verleden en naar mijn gevoel had ik er al heel wat kilo’s uitgegooid of verwerkt.

Maar dit bleek tijdens de ELW-cursus toch niet echt het geval te zijn. Ik ben mezelf, mijn verdriet, mijn onzekerheid en mijn angsten tegengekomen. Het werd me duidelijk waarom of vanwaar die angsten en het verdriet kwamen. En vooral dat het oké is! Dat mag er zijn! Het heeft me meer inzichten gegeven in wie ik ben!  Ook waarom ik op bepaalde manieren reageer.

Ik verstop me dikwijls achter een lach, maar eigenlijk lach ik dan soms dingen weg. Nu weet ik dat het dan tijd is om even bij mezelf en mijn gevoel stil te staan. Dankzij ELW kan ik ook beter mijn grenzen aangeven.

En laatst maar toch zeker niet onbelangrijk: In mijn relatie zat het niet zo goed. We zaten zowat op een eindpunt. Maar dankzij de ELW kwam ook daar weer beweging in! Er wordt weer meer gepraat, gevoelens geuit, grenzen aangegeven.                                              We zijn er nog niet maar HET BEWEEGT!

En raar om te zeggen maar het is een beetje verslavend. Het smaakt naar meer!

Ik ben ondertussen een 3de reeks begonnen. Dus indien je zou twijfelen zeg ik DOEN !

Vriendelijke groetjes,

S. P.

——————

Via de lichaamsgerichte oefeningen van elw ben ik me bewuster geworden van mijn ‘potentieel ‘ en ben ik ‘ vrijer ‘ geworden…
G.V.A.
——————-

ELW voelt voor mij als thuiskomen bij mezelf. Jarenlang hield ik mijn hoofd en hart gescheiden, en door deel te nemen aan de ELW-reeks(en) leer ik om dit langzaam aan terug in verbinding te krijgen.

Voor mij is het een uitdaging om dit samen met anderen te doen. Soms is dit confronterend en moeilijk, en op andere momenten werkt dit als steun. Het is fijn om te merken dat je in veel dingen niet alleen staat.

Tijdens de ELW avonden is er voldoende tijd om ervaringen te delen met anderen, en heb ik zeker niet het gevoel dat ik iets moét vertellen : ik voel me vrij om te delen wat ik wil.

Ik voel me ondersteund door Erik en de begeleiders die, als het nodig is, de tijd nemen om even afstand te nemen in de groep op momenten dat het moeilijk gaat. Er wordt hier op een fijne manier mee omgegaan.

Tijdens de avonden geniet ik van de mooie muziek die vaak past bij het moment van de avond en voel ik hoe een groep mensen die elkaar in het begin van een reeks niet kent, langzaam samen evolueert naar een hechte groep waar je je veilig kan voelen.

Ik kijk er elke week naar uit, ondanks de innerlijke weerstand die ik soms voel bij sommige opdrachten. Nadien voelt dit toch wel als een overwinning.

K.V.


Ik denk met blijheid en veel warmte in mijn hart terug aan de elw-reeksen die ik gevolgd heb bij Assayya en Erik..En zou het iedereen aanraden..het maakt je blijer , vrijer en het maakt je helemaal jezelf , je eigen ik….. nog steeds dankbaar dat ik deze reeksen gevolgd heb !

Staf Willems