Datum/Tijd
do 09/11/2023
19:00 - 20:30

Locatie
Assayya

Categorieën


Rise up your Kundalini energie

De 10 lichamen een 11 lessenreeks start op 7 September 2023

We denken dat we maar 1 lichaam hebben; we identificeren ons met het fysieke lichaam. In de Kundalini Yoga wordt ervan uitgegaan dat we 10 lichamen hebben: 1 fysiek, 3 mentale en 6 energetische lichamen. Ieder lichaam stelt ons in staat  een bepaalde kwaliteit of waarde te leven. Als het betreffende lichaam niet sterk genoeg is wordt een vervorming van deze kwaliteit uitgedrukt. Met specifieke kundalini yoga meditaties en kriya’s (oefenseries) kan je de 10 lichamen versterken en in balans brengen, zodat je volledige potentieel tot je beschikking is. Ook werk je aan je fysieke gezondheid, want ziektes manifesteren zich eerst in de energetische lichamen. Door meer thuis te raken in je verschillende lichamen ben je in staat jezelf te geven wat je nodig hebt om de balans te herstellen. Lees meer over de Ten Bodies op de 3HO website.

Elk van de 10 lichamen vormt een aspect van het groeiproces dat ons leven is. Ondersteunend daarbij is het systeem van yogische numerologie. Cijfers maken de ordening van krachten in het Universum zichtbaar. Met behulp van de numerologie kan je jouw bestemming / pad en eigenheid verhelderen. Op basis van je geboorte datum kan je een code berekenen die inzicht geeft in jouw uitdagingen en sterke punten. Dit kan je helpen om te herkennen welke body aandacht nodig heeft om meer afgestemd te raken op je Hogere Zelf. Klik hier voor de berekening en ontvang een advies voor een yoga beoefening op maat voor jou.

Kundalini yoga is een heel efficiënte yogavorm, Het werkt snel en fundamenteel, je voelt en ervaart onmiddellijk het resultaat. Kundalini Yoga is daarom ook bij uitstek de ‘householders’ yoga: voor mensen met een gevuld leven, werken, een gezin hebben, zorg dragen voor anderen, …kortom: het leven zoals het meestal is.
Voor Kundalini Yoga hoef je ook niet bijzonder lenig te zijn, iedereen kan met de lessen mee! De sfeer is uitnodigend en de instructies zijn concreet. Een yoga les duurt ongeveer anderhalf uur en kent een vaste opbouw:
…intunen – yogaset – ontspanning – meditatie – afsluiting

De nadruk ligt op de ervaring. Kenmerkend voor Kundalini Yoga zijn:

  • de dynamische oefeningen,
  • aandacht voor de adem
  • het gebruik van mantra’s
  • Meditatie

De oefeningen helpen je bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en tegelijkertijd deze positief te beïnvloeden.
Op deze manier kom je er zelf al snel achter wat Kundalini Yoga met je doet en wat het voor je kan betekenen.

Wanneer? Donderdag avond: 19u tot ± 20u30

Prijs? Losse les €14 – €125,- voor een 10 beurtenkaart (ter plaatse betalen en is 4 maanden geldig)

Je kan het bedrag op rekening BE40 0016 0377 5263 overschrijven of ter plaatse contant of via Payconiq.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.