Datum/Tijd
za 21/01/2017
14:00 - 18:00

Locatie
Assayya

Categorieën


Het verlangen

Verlangens hebben we allemaal. Grote en kleine. De meesten geraken vervuld of verdwijnen zonder meer. Sommige verlangens blijven echter onvervuld aan je knagen. Je blokkeert op de een of andere manier op het realiseren ervan in de dagdagelijkse werkelijkheid wat je helemaal niet wilt en ook niet begrijpt.

Achter elk verlangen gaat een wereld aan ervaringen schuil. Een zeer complexe mix van de omstandigheden waarin je opgroeide, de dingen je meemaakte, de patronen die je overnam van je ouders, voorouders of andere belangrijke mensen in je leven en zo meer. Op basis daarvan ontwikkelde je je tot wie je nu bent met je gewoontes, karaktereigenschappen en eigen-aardigheden. Van sommige aspecten ben je jezelf bewust, van andere helemaal niet. Vooral dat wat onbewust in je leeft wil wel eens spelbreker zijn bij het vervullen van je verlangen(s).

Opstellingen

Een opstelling is als een spiegel die toont wat jou belemmert om je verlangen te leven: delen van jouw levensverhaal en jouw familiegeschiedenis en vooral de manier waarop jij je hebt leren aanpassen aan wat je daar aangetroffen hebt. Zo krijg je meer en meer toegang tot vergeten of afgesplitste gevoelens en herinneringen en kan je je opnieuw verbinden met de gekwetste (kind)delen van jezelf. Om je nu als volwassene anders te gaan verhouden tot de realiteit van het leven dan in je kindertijd mogelijk was. Vrijer en meer autonoom. Wat geblokkeerd zit kan dan gaan stromen, verlangens vinden hun vervulling.

Geschiedenis in een notedop

Opstellingen zijn vooral bekend geworden door het werk van Bert Hellinger. Hij is diegene die de inzichten kreeg en er zijn levenswerk van gemaakt heeft. Dr. Prof. Franz Ruppert heeft het werk van Hellinger bestudeerd en verder ontwikkeld volgens de ervaringen die hij opdeed als psycholoog en docent. Ruppert spreekt van ‘meergenerationele psychotraumatologie’ . Hij legt meer de klemtoon op de innerlijke of intrapsychische dynamiek en zal naast de context (familie) ook werken met deelaspecten van de opsteller (bv een bang deel van jou of een deel dat heel hard heeft gezorgd voor zijn zieke moeder of een deel dat stoer deed om niet gepest te worden of jij als vijfjarig kind die een huisbrand heeft meegemaakt).

Uitnodiging

Dit klinkt allemaal heel abstract omdat het moeilijk is woorden te geven aan iets dat je vooral moet ervaren, voelen, beleven. Dat kan als opsteller met een eigen thema of als representant dwz als deelnemer zonder een eigen thema. Op een opstellingendag wordt steeds een inleiding gegeven en uitgelegd hoe alles praktisch verloopt.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.