Datum/Tijd
ma 09/01/2023
19:30 - 21:30
1 maandagavond

Locatie
Assayya

Categorieën


ELW® Kennismaking

ELW® Kennismaking

Kennismaking ELW®

Als gediplomeerde trainer en docent  Emotioneel Lichaamswerk® aan de beroepsopleiding van het Netwerk emotioneel lichaamswerk (Nel) laat ik je kennis maken wat een training emotioneel lichaamswerk® je kan bieden. Je ervaart een aantal technieken, tools en oefeningen eigen aan het emotioneel lichaamswerk®

Voor deze Kennismaking ELW® heb je geen voorkennis nodig, ze zijn laagdrempelig voor jong en oud.

Wat is Emotioneel Lichaamswerk?

Emotioneel lichaamswerk® is een ervaringsgerichte methode die het lichaam als uitgangspunt neemt om je in je emotionele, fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling te ondersteunen en/of om een dieperliggende problematiek te helpen verwerken. Via ademwerk, beweging, bio-energetica, dynamische en rustige oefeningen, verbinden met anderen,…maak je contact met je lichaam en met wat er in je leeft.
Emotioneel lichaamswerk (ELW) ® is ook een heel doeltreffende methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het richt zich op de mogelijkheden van mensen. ELW ® gaat er van uit dat je kan leren zelf de kwaliteit van je leven te bepalen en dat kan bijvoorbeeld een leven vol levenslust, creativiteit en zelfvertrouwen zijn.

Waarom Emotioneel Lichaamswerk?
Met Emotioneel Lichaamswerk ontdek je in een ontspannen sfeer hoe je met je gevoelens om kan gaan. Als je gevoelens en emoties negeert of erdoor wordt overspoeld, kost dat energie. Door te bewegen, zet je alles wat je vast gezet hebt letterlijk weer in beweging. Door intensief te ademen, kom je meer in contact met wat in jou leeft en door geluid te maken geef je daar uiting aan.

Hieronder getuigenissen van deelnemers die Emotioneel Lichaamswerk (ELW®) gevolgd hebben bij Assayya.

Als behoorlijk cognitief persoon kwam ik 3 jaar geleden voor het eerst bij Erik voor een beginnerscursus ELW. Zeer onwennig, maar wel een nieuwe wereld voor me openend. Een wereld waarin ik vooral leerde niet alles te proberen te begrijpen, maar eerder te leren voelen met mijn lichaam. Afgelopen jaar heb ik dan een nieuwe reeks gestart, waarin ELW gekoppeld werd aan karakterstructuren. En oooohhh wat kwam ik mezelf daar tegen. Heel erg verrijkend! Ons lichaam, ons voelen, kan ons zoveel vertellen over wie we zijn. Dit te leren omarmen en jezelf erkennen is echt het meest krachtige van ELW. Voor mij dus 😉

Tessa De Boer

———————

ELW was voor mij het begin van een boeiende ontdekkingsreis in mezelf.  Ik kwam ermee in contact op het moment dat ik thuiszat met een burn-out.  ELW heeft me geholpen om uit mijn diepe dal van chronische vermoeidheid en voortdurend lichamelijke pijnen te kruipen.

Ik ontdekte in dit traject dat ik quasi 40 jaar geleefd had volgens wat ik dacht dat anderen van mij verwachten! Wie was ik, wat wilde ik, hoe wilde ik mijn leven inrichten, wat waren mijn noden en behoeften?  Onbeantwoorde vragen waar ik gaandeweg meer en meer contact mee leerde maken.

Door dans, expressie, meditatieve ademhaling, oefeningen in verbinding leerde ik steeds meer en beter om te voelen wat er voor mij toe deed (en nog steeds doet).  Ik ervaar(de) de kracht van de kwetsbaarheid en voelde me hoe langer hoe meer weer in mijn kracht komen te staan.

Kortom een traject van confrontatie, zelfreflectie, stilstaan, groei, met als resultaat opnieuw liefde te kunnen voelen voor mezelf.  Trots kunnen zijn op wat ik reeds bereikt heb in het leven, genieten van de kleine dingen van de dag, voelen dat ik als zelfbewuste vrouw eigen keuzes kan en mag maken in verbinding met belangrijke anderen in mijn omgeving.

Wanneer je in je leven de weg even kwijt bent, kan ik je alleen maar aanraden om met ELW als kompas op zoek te gaan naar je eigen landkaart!

Ans O.B

————————-

Sinds ik kennis maakte met Emotioneel Lichaamswerk sta ik veel sterker in mijn schoenen. ik voel de levensenergie door mijn hele wezen stromen. Remmingen zijn weggevallen en ik leg zo veel makkelijker sociale contacten. Ik voel dat er nog groeimogelijkheden zijn en zet mijn proces dus verder. Dank je Erik.

Sven R.

elw-panes
ELW® Kennismaking op 5 september 2022.

Je bent ingeschreven bij het voldoen van € 25 op rekening BE40 0016 0377 5263

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.