Datum/Tijd
vr 27/10/2017
19:30 - 22:00
Vrijdagavond

Locatie
Assayya

Categorieën


6 chakra: Ajna en het 3e oog
Open mannenavond, we gaan aan de slag met Kundalini yoga en ELW®
 
Voorhoofdchakra – Derde oog
Het zesde levensgebied (chakra) is het voorhoofdchakra, ook wel het “derde oog” genoemd. In het Sanskriet heet dit chakra “Ajna” wat waarnemen en weten betekent. Het is het gebied van bewuste waarneming, je bewust worden van het bestaan en bewust ingrijpen en zo nodig veranderen. Door bezinning en reflectie op je gedrag is het mogelijk die bewustwording te ontwikkelen. Zijn we ons bewust van onze motieven, of hebben we juist een bord voor ons hoofd waardoor we alsmaar dezelfde fouten maken? Willen we echt onder ogen zien waar we mee bezig zijn, of wat ons beweegt? Nemen we genoeg tijd om ons te bezinnen op ons handelen, op onze beweegredenen?
 
Zesde chakra in balans?
In onze tijd zijn er weinig mensen die een volledig geopend derde oog hebben aangezien dit altijd gepaard gaat met een hoge graad van bewustzijn. Maar zelfs als het derde oog gedeeltelijk geopend is kan het toch harmonieus functioneren, je bent dan ook wel de meester over je geest. Kenmerken van een onderontwikkeld zesde chakra zijn: ongevoeligheid, slecht gezichtsvermogen, slecht geheugen, moeite met zien van alternatieven en geen herinnering van dromen. Een over ontwikkeld zesde chakra kan ook, kenmerken hiervan zijn: hallucinaties, obsessies, waanideeën, concentratieproblemen en nachtmerries.
 
In de hogere chakra’s betreed je het domein van de stilte. De oefeningen voor een ontwikkeld Ajna draaien minder om inspanning en meer om het vertragen van zowel lichaam als geest ter voorbereiding op de stilte van de meditatie. De elkaar kruisende nadi’s van ida en pingala komen samen in het zesde chakra: dualiteit verandert in een enkelvoudig bewustzijn. Hier begin je de ware betekenis van yoga te ervaren. Eenwording van lichaam en geest, van waarnemer en het waargenomene, van het individuele en het universele.
 
Wanneer? vrijdagavond van 19u30 tot 22u.
Vrijdag 27/10, 24/11, 29/12 – 19u30 – 22u
Je bent ingeschreven bij het voldoen van € 25 op rekening BE40 0016 0377 5263 of via PayPal hieronder.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.