Je laten overspoelen met warme Reiki-energie is heel ontspannend en helend!

Adem…
Adem nog eens
Glimlach
Ontspan je
Arriveer
Waar je bent
Wees natuurlijk
Sta open voor wie je bent
In plaats van wat je doet
Zonder er moeite voor te doen
Laat alles vallen
Laat los
Geniet van dit ogenblik

Van de vreugde van het leven.

Reiki

Reiki, genezende energie die door je handen stroomt

Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie, ook wel de ‘kracht van de zon’ genoemd. Het is de kracht van al het leven, de energie van de groei in de mensen, planten en dieren. Door onze geboorte beschikken we allen over deze energie. Maar er is ook een andere betekenis. Het is een vorm van zelfgenezing, die door het bundelen van Reiki-energie in de Usui-methode van natuurlijke genezing gebeurt.
Deze methode werd herontdekt door de Japanner Dr. Mikao Usui. Na een jarenlange speurtocht in oude geschriften, vond hij symbolen die ernaar verwezen dat Boeddha en Jezus Christus deze techniek gebruikt zouden hebben.
Hij ging met deze symbolen drie weken in afzondering en kreeg door meditatie inzicht en inwijding over hoe deze symbolen te gebruiken, waarmee door het opleggen van de handen bij iemand, heel spoedig en waarneembaar genezing optrad. Deze methode werd reeds meer dan 2500 jaar geleden toegepast en ging verloren tot Dr. Usui er rond 1900 opnieuw mee in contact kwam.
Hij voelde de enorme waarde en kracht van deze heelwijze en begon deze methode te verspreiden. Het unieke van de methode van Dr. Usui zit in het afstemmingsproces, dat we kunnen omschrijven als een serie inwijdingen.

Je hoeft niet tot een bepaald geloof te horen om deze inwijding te ondergaan.
Bij elke inwijding voor een Reiki-graad wordt het trillingsniveau van het lichaam opgevoerd. Hierdoor komt een 21-daagse “schoonmaakperiode” op gang, aangezien door de versnelling van het energiepatroon van de ‘inwijdeling’ negatieve patronen en blokkeringen losgemaakt en weggenomen worden.
Tijdens de inwijdingen gebruikt de Reiki-Master de symbolen en mantra’s die Dr. Usui heeft gevonden in de oude boekrollen over de wijze waarop Boeddha genas.

Wat gebeurt er bij Reiki ?

Certificaat ReikiDe energie zorgt ervoor dat er een open kanaal ontstaat, waarlangs kosmische energie via de kruin naar binnen kan stromen en door de bovenste energiecentra (chakra’s) naar de handen kan doorstromen, voor toekomstige behandelingen.
Er wordt een soort beschermingsmechanisme in werking gesteld, dat verhinderd dat je eigen energie wordt weggegeven. Ook voorkomt deze bescherming dat de klachten van de behandelde persoon op jezelf worden overgedragen.
De gevoeligheid neemt toe (helder zien, voelen, horen, ruiken).
Je leert energie doorgeven door je handen te leggen op planten, dieren, en vooral ook op jezelf voor je eigen heling en persoonlijke groei.
Ik geef deze energie graag door via mijn handen, het heeft een diepe helende werking op verschillende lagen van je bestaan.

Ik ben in 2008 door Rob Hermans geïnitieerd tot derde graad of Reikimaster 3A.

Contacteer ons

We zijn er even niet. Maar je kan ons een email sturen die we zo snel als mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0