Woordje van Anne,

Vooraleer je uit te nodigen op een van de volgende opstellingendagen wil ik even eer betonen aan alle leraars die me, sinds 2008 hebben geholpen om te groeien in dit werk.
Op EA leerde ik het werk van Hellinger kennen dankzij Bruno Van den Bosch en Kris Jonckheere. Daarna kwam ik in contact met Margriet Wentink en Wim Wassink van Interakt die me initieerden in het werk van Ruppert. Katrien en Hilde waren medebegeleiders net zoals Peggy die me systemisch werken met paarden leerde kennen. Wat ik nu verdiep dankzij Marcia Vermeulen en haar kudde. De geduldigste en grootste Leraar was en is nog steeds het Grote Wetende Veld. Door me telkens weer te tonen dat alles er al is als je je er voor openstelt.
Door me te leren vertrouwen te hebben dat zich zal ontvouwen wat gezien, gehoord
en gevoeld mag worden op dat moment. Verwonderd door alle wonderkes waarvan ik al getuige mocht zijn.

Ahow
Anne

Praktisch

De volgende opstellingsdata zijn: Klik hier 

Tarief voor een opstelling  is € 75,- Als representant € 25,-

Inschrijven of vragen naar meer info kan via anne.de.vester@pandora.be of gsm 0495/10.88.91

Ken je andere mensen die geïnteresseerd zijn, graag!

 

Opstellingen van het verlangen.

Het verlangen

Verlangens hebben we allemaal. Grote en kleine. De meesten geraken vervuld of verdwijnen zonder meer. Sommige verlangens blijven echter onvervuld aan je knagen. Je blokkeert op de een of andere manier op het realiseren ervan in de dagdagelijkse werkelijkheid wat je helemaal niet wilt en ook niet begrijpt.

Achter elk verlangen gaat een wereld aan ervaringen schuil. Een zeer complexe mix van de omstandigheden waarin je opgroeide, de dingen je meemaakte, de patronen die je overnam van je ouders, voorouders of andere belangrijke mensen in je leven en zo meer. Op basis daarvan ontwikkelde je je tot wie je nu bent met je gewoontes, karaktereigenschappen en eigen-aardigheden. Van sommige aspecten ben je jezelf bewust, van andere helemaal niet. Vooral dat wat onbewust in je leeft wil wel eens spelbreker zijn bij het vervullen van je verlangen(s).

 

Opstellingen

Een opstelling is als een spiegel die toont wat jou belemmert om je verlangen te leven: delen van jouw levensverhaal en jouw familiegeschiedenis en vooral de manier waarop jij je hebt leren aanpassen aan wat je daar aangetroffen hebt. Zo krijg je meer en meer toegang tot vergeten of afgesplitste gevoelens en herinneringen en kan je je opnieuw verbinden met de gekwetste (kind)delen van jezelf. Om je nu als volwassene anders te gaan verhouden tot de realiteit van het leven dan in je kindertijd mogelijk was. Vrijer en meer autonoom. Wat geblokkeerd zit kan dan gaan stromen, verlangens vinden hun vervulling.

 

Geschiedenis in een notedop

Opstellingen zijn vooral bekend geworden door het werk van Bert Hellinger. Hij is diegene die de inzichten kreeg en er zijn levenswerk van gemaakt heeft. Dr. Prof. Franz Ruppert heeft het werk van Hellinger bestudeerd en verder ontwikkeld volgens de ervaringen die hij opdeed als psycholoog en docent. Ruppert spreekt van ‘meergenerationele psychotraumatologie’ . Hij legt meer de klemtoon op de innerlijke of intrapsychische dynamiek en zal naast de context (familie) ook werken met deelaspecten van de opsteller (bv een bang deel van jou of een deel dat heel hard heeft gezorgd voor zijn zieke moeder of een deel dat stoer deed om niet gepest te worden of jij als vijfjarig kind die een huisbrand heeft meegemaakt).

 

Uitnodiging

Dit klinkt allemaal heel abstract omdat het moeilijk is woorden te geven aan iets dat je vooral moet ervaren, voelen, beleven. Dat kan als opsteller met een eigen thema of als representant dwz als deelnemer zonder een eigen thema. Op een opstellingendag wordt steeds een inleiding gegeven en uitgelegd hoe alles praktisch verloopt.

Contacteer ons

We zijn er even niet. Maar je kan ons een email sturen die we zo snel als mogelijk beantwoorden.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
0